Diego Armando al Pyrénéon aquest 25 de Setembre a la Festa de la Verema amb el Calmos Soundsystem!

 

Després de la meravellosa jornada al Romstock a Sant Hipòlit de la Salanca tornem al Rosselló!

Seran tres jornades carregades de groove amb el Calmos Soundsystem al Pyrénéon acompanyats de bons amics . Servidor repartirà solcs ballables a tort i dret el dissabte 25! És la Festa de la Verema no fa falta dir res més! Veniu a Superperpinà a ballar!

 

El Fascinant Món de la Música al Festival Altaveu a Sant Boi del Llobregat

 

Aquestcap de setmana estaré a les Converses Altaveu parlant sobre el naixement del Hip Hop  i escoltant-lo . Serà el dissabte i el diumenge amb  la Lucía Serra  estarem destripant les cançons del Patriarcat i mostrant la seva rèplica feminista!

Dissabte 11 de Setembre

El Fascinant Món del Hip-Hop . 

Ocupem el carrer! El Hip-Hop i el Bronx .1973-1982

El que avui anomenem Hip-Hop i la cultura que ha generat (Graffiti, Breakdance i Rap) neix al Bronx ( NY) als anys 70. La seva influència en la música del segle XXI la podem trobar en el pop , en l’electrònica , en l’àmbit comercial i en l’underground. Us proposem un viatge apassionant a la seva etapa primigènia que ens portarà de l’Spoken Word dels 60 al funk dels 70 amb l’eco dels soundsystems jamaicans de fons fins arribar a la creació de l’electro. Un gènere que  eclosiona en paral.lel a l’explosió del punk i la música disco amb la qual acaba compartint escenaris.

A càrrec de Xavier Riembau (DJ Diego Armando)

Diumenge 12 de Setembre

Les Cançons del patriarcat i la seva rèplica feminista : Música gènere i violències

A partir d’algunes cançons que faran de banda sonora, buscarem fer-nos preguntes sobre les relacions entre gènere/s, la funció disciplinadora de les violències simbòliques i la música com manifestació i narrativa cultural de cada època. Parlarem de violències visibles i no massa visibles que la música reprodueix, si, més enllà del reguetón. També de produccions que denuncien, ironitzen i rebenten l’atrotinat ordre heteropatriarcal.

 

A càrrec de Xavier Riembau (DJ Diego Armando) i Lucía Serra, psicòloga atípica, membre de La Electrodomèstica i Ràdio Nikosia.

Ultra-Volta 2021! De L’Escala a Califòrnia!

Segona Ultra-Volta estiuenca , Ultra-Local Records i Discos Volta en una gira on els discos que es punxen estan a la venda.

Una road movie pel territori català que aquest any té parades a L’Escala, La Bisbal, Lleida i Califòrnia ( Canyelles)

Les comarques de l’Alt i el Baix Empordà , el Segrià i el Garraf dels dies 16 al 20 d’Agost amb sessions on la música no sap de gèneres, i on l’escudella és el plat estrella , tot i hi cap . A La Bisbal punxarem acompanyats dels grans Alma Afrobeat Enemble o sigui que no teniu excusa i si voleu que vinguem a la vostra comarca, en prenem nota per l’any vinent!

 

Desxifrant la Música del Golden Record aquest dimecres 19 de Maig al C.C. Albareda

 

L’any 77 es va enviar una sonda a l’espai exterior. La idea era enviar un missatge a les possibles civilitzacions interestel·lars. Salutacions, imatges i música del planeta terra.  

Això és el que contenia el disc, l’anomenat Golden Record.

Quines raons van portar a la selecció dels 90 minuts de música que conté?

Com sintetitzar el planeta terra en tan poc espai sonor?

Quina és la mirada que es va fer?

Perquè la música va tenir un paper tan destacat per intentar explicar com és la terra?

La música clàssica i la música occidental omple bona part dels solcs de vinil.

Les músiques populars i hi són també. No es podien obviar. Però novament trobem la mirada etnocèntrica com a pal de paller de què es decideix mostrar de la civilització terrestre.

Per què no i hi trobem música àrab?

Per què i hi trobem música de gamelan?

Per què Bach i hi és per partida triple?

A l’audició intentarem desxifrar tot escoltant la música d’un disc que ens explica moltes més coses als habitants del planeta terra que als extraterrestres.

Ens farem preguntes i potser trobarem algunes respostes i sobretot escoltarem música.

Us podeu apuntar aquí!

Nou disc de Siònia a Can Finis Africae

 

Molt content de veure per fi publicat el disc de Siònia, projecte en el qual tinc la sort de col·laborar, moltes ganes de portar el disc i l’espectacle audiovisual al directe!

Un mica d’info i el disc.

Siònia és una terra misteriosa on el mite diu que totes les herbes, arbres i pedres que hi habiten contenen poders curatius. Els membres d’aquesta banda creuen fermament que la música té aquestes mateixes virtuts. En la seva eclèctica proposta es poden escoltar empremtes del jazz, del funk i del hip hop entre ecos llunyans de la música electrònica. Ritmes i atmosferes hipnòtiques,  melodies  i textures penetrants en una proposta viatgera i cinemàtica.

Siònia . 16_fps

Col·lectiu Finis Africa presenta LaIsla presenta

 

Lalsla és el projecte comandat per Pablo Miranda aka King Tubby Retubby aka Mirandon. LaIsla és l’estudi on han passat un munt de projectes interessantíssims del subsòl barceloní i per fi debuta com projecte personal i artístic del seu impulsor.
El Artífex també de Fuego ens presenta 4 temes molt diferents. 4 retrats que es mouen entre l’ambient i el rock còsmic. Música analògica i fresca amb un component cinemàtic important. 20 minuts que s’obren amb Cambiando los muebles de lugar, un tema que no arriba a ser ni una samba ni un reggae i que desperta tots els fantasmes de la casa, la cara b del film Beetlejuice. En A mi mejor amigo trobem guitarres desbocades i un ritme constant que ens transporta més enllà de la terra que trepitgem mentre una veu sembla que ens alliçona sobre la importància de l’amistat. Entre los juncos és la més melancòlica i terrenal de les cançons i entre guitarres, soroll i vocals ens recorda que un dia vam ser nens. Tancant el disc Antes de Nacer és ambient de la vella escola, on els silencis són tan importants com els sorolls. On una flauta pot convertir-se l’eco d’una cosa que no existeix encara. Un viatge a una illa del que surten 4 postals molt diverses.

FA008 : LaIsla

Cançons i documentals del Fascinant Món de la Música Disco!

 

Tant si vas venir com sinó a l’audició de La Pista de Ball i la Música Disco aquí i hi pots trobar un centenar de cançons per ballar a casa i mitja dotzena de documentals per seguir coneixent la  petjada d’aquesta música en molts àmbits socials i musicals. Festa assegurada a un click!

A la foto una imatge del mític The Loft amb David Mancuso de mestre de cerimònies!

+ de 100 cançons i documentals sobre la Pista de Ball i la Música Disco!

Diego Armando Dj

Diego Armando Dj