El Fascinant Món de la Música al Festival Altaveu a Sant Boi del Llobregat

 

Aquestcap de setmana estaré a les Converses Altaveu parlant sobre el naixement del Hip Hop  i escoltant-lo . Serà el dissabte i el diumenge amb  la Lucía Serra  estarem destripant les cançons del Patriarcat i mostrant la seva rèplica feminista!

Dissabte 11 de Setembre

El Fascinant Món del Hip-Hop . 

Ocupem el carrer! El Hip-Hop i el Bronx .1973-1982

El que avui anomenem Hip-Hop i la cultura que ha generat (Graffiti, Breakdance i Rap) neix al Bronx ( NY) als anys 70. La seva influència en la música del segle XXI la podem trobar en el pop , en l’electrònica , en l’àmbit comercial i en l’underground. Us proposem un viatge apassionant a la seva etapa primigènia que ens portarà de l’Spoken Word dels 60 al funk dels 70 amb l’eco dels soundsystems jamaicans de fons fins arribar a la creació de l’electro. Un gènere que  eclosiona en paral.lel a l’explosió del punk i la música disco amb la qual acaba compartint escenaris.

A càrrec de Xavier Riembau (DJ Diego Armando)

Diumenge 12 de Setembre

Les Cançons del patriarcat i la seva rèplica feminista : Música gènere i violències

A partir d’algunes cançons que faran de banda sonora, buscarem fer-nos preguntes sobre les relacions entre gènere/s, la funció disciplinadora de les violències simbòliques i la música com manifestació i narrativa cultural de cada època. Parlarem de violències visibles i no massa visibles que la música reprodueix, si, més enllà del reguetón. També de produccions que denuncien, ironitzen i rebenten l’atrotinat ordre heteropatriarcal.

 

A càrrec de Xavier Riembau (DJ Diego Armando) i Lucía Serra, psicòloga atípica, membre de La Electrodomèstica i Ràdio Nikosia.

Diego Armando Dj

Diego Armando Dj